SABİHA GÖKÇEN’DEN İKİ YENİ DIŞ HAT UÇUŞ NOKTASI...

Sabiha Gökçen Havalimanı, yurt içinde ve yurt dışında uçuş noktalarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. THY, Sabiha Gökçen’den; Ukrayna’nın başkenti Kiev’e, Pegasus Havayolu ise Tel Aviv’e seferlerini gerçekleştirecek...

Türk Hava Yolları (THY) 19 Haziran 2012 tarihinden itibaren Ukrayna’nın başkenti Kiev’i dünyaya bağlayan Borispil Havalimanı ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı arasında karşılıklı uçuşlara başladı. TK 455 sefer sayılı uçak, saat 14.35’te Kiev’e uçtu. İlk uçuş sebebiyle; İSG CEO’su Gökhan Buğday ve THY’nin yöneticilerinin katılımıyla pasta kesimi yapıldı. THY seferlerini haftanın; salı, perşembe ve cumartesi günleri gerçekleşecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın diğer uçuş noktası ise Pegasus Havayolları ile Tel Aviv oldu. Uçuşlar; 18 Haziran 2012 günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlenen bir törenle başladı. Düzenlenen törende; İSG CEO’su Gökhan Buğday ve Pegasus Havayolları yöneticilerinin katılımıyla pasta kesildi. 18 Haziran’da başlayan İstanbul - Tel Aviv seferleri Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan; haftada 6 gün düzenlenecek.

ATLASJET VE AIR ONE HAVAYOLLARI, SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDAN SEFERLERE BAŞLADI...

Atlasjet Havayolu, Sabiha Gökçen’den; Bodrum, Dalaman ve Mykonos, Air One Havayolu ise Venedik uçuşlarını gerçekleştirecek...
Atlasjet, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bodrum’a ilk seferini bugün gerçekleştirdi. Atlasjet’e ait KK2040 sefer sayılı Airbus 321 tipi uçakla 119 yolcu sabah saat 09.00’da Bodrum’a uçtu. İlk uçuş sebebiyle; yolculara, soğuk-sıcak yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. Ayrıca Atlasjet uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı apronunda bir havacılık geleneği olan ‘su takı’ ile karşılandı. Atlasjet ile Bodrum uçuşları haftanın her günü icra edilecek. Atlasjet, Bodrum’un yanı sıra Dalaman ve Mykonos uçuşlarını da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştirecek.

Atlasjet Havayolunun yanı sıra; 15 Haziran Cuma günü (bugün) itibariyle Alitalia grubuna dâhil olan Air One Havayolu da Venedik uçuşlarına başladı. Air One havayolu saat 10.35’te, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen AP740 sefer sayılı uçağı ile ilk seferini gerçekleştirdi. Bugünden itibaren başlayan seferler Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, Venedik’e ve Venedik’ten Sabiha Gökçen Havalimanı’na haftada 5 gün olarak gerçekleştirilecek.

Air One uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Venedik Marco Polo Havalimanına haftanın 5 günü (Pazartesi, Çarsamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar) direkt uçacak. Air One uçağı; Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ‘su takı’ seremonisi ile karşılandı. Sonrasında gate bölgesinde bir kutlama gerçekleştirildi. Kutlamada; Air One’ı temsilen Alitalia Türkiye Müdürü L. Carla Catuogno, İSG temsilcileri ile tüm satış ekibinin katılımıyla pasta kesimi yapıldı.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NA VOYAGER DERGİSİ’NDEN ÇİFTE ÖDÜL...

TÜRKİYE’NİN İLK SEYAHAT DERGİSİ VOYAGER’IN OKURLARI
İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN’İ “EN İYİ HAVALİMANI” SEÇTİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; Türkiye’nin ilk seyahat dergisi Voyager tarafından gerçekleştirilen “En İyiler Kimler?” ‘Voyager Seyahat Ödülleri 2012’ anketi sonucunda, “En İyi Havalimanı Ödülü”nün sahibi oldu. Her kategori için belirlenen kriterlerde oy kullanan Voyager okurlarının “En İyileri” seçtiği ankette havalimanı kategorisinde ödül alan İstanbul Sabiha Gökçen, gecede aynı zamanda “En İyi Uçuş Bilgisi Tabela Rahatlığı” dalında da ödüle layık görüldü.

Otel, havayolu, havaalanı, turizm acentası, seyahat web sitesi, cruise ve otobüs şirketi kategorilerinde düzenlenen ve 4 ay süresince toplam 18.453 kişinin katıldığı anket sonucuna göre 2 ödüle birden layık görülen Sabiha Gökçen Havalimanı adına ödülü havalimanı işletmecisi İSG’nin Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal aldı. Sunuculuğunu ünlü radyocu Cem Ceminay’ın yaptığı ödül töreni, Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

1 Şubat 2012 - 31 Mayıs 2012 tarihleri arasında www.voyager.com.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen anket ile Voyager okurları turizm sektörünün farklı oyuncuları için oy kullanarak, tüketici gözüyle değerlendirmelerde bulundular. Geceye turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin yanı sıra yerli ve yabancı havayollarınının yöneticileri de katıldı.

Bilgi Notu:
Limak Yatırım (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.

İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN ULUSLARARASI HAVALİMANI TERMİNAL İŞLETMECİSİ ISG, SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ‘YEŞİL KURULUŞ’ SERTİFİKASI ALDI

Türkiye’nin ilk “engelsiz havaalanı kuruluşu” olan ISG, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen ‘Yeşil Kuruluş’ unvanını almaya hak kazandı. ISG bu unvana Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Yeşil Havalimanı Projesi’ kapsamında istenilen koşulları yerine getirdiği için layık görüldü. ISG CEO’su Gökhan Buğday: “Bugün çevre konusu bütün dünya vatandaşları için üzerinde titizlikle durulması ve hızla çözümler üretilmesi gereken bir konu. Bizim de en önemli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yürüttüğümüz çevreyle ilgili çalışmaların takip edilmesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce takdir edilmesinden onur duyduk” dedi.

Türkiye’nin ilk “engelsiz havaalanı kuruluşu” olan, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmecisi ISG ‘nın fark yaratan uygulamaları yeni bir sertifikayla bir kez daha tescillendi. ISG, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Yeşil Havalimanı Projesi’ kapsamında istenilen koşulları yerine getirdiği için ‘Yeşil Kuruluş’ unvanına layık görüldü.

Yeşil Kuruluş unvanı alan işletmelerin çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için gerekli çalışmaları yerine getirmiş oldukları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından tescilleniyor. Bu unvanı alan işletmenin, projede belirtilen logoyu kullanmasına ayrıca işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde de yüzde 20 indirim kazanması mümkün oluyor.

ISG CEO’su Gökhan Buğday: “Çevreci havalimanı olduğumuz bir kez daha kanıtlandı”
ISG CEO’su Gökhan Buğday, hızla artan dünya nüfusuna karşı sınırlı doğal kaynakların etkin bir şekilde kullanılması ve korunmasının artık bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çekti. Gökhan Buğday, “Bugün çevre konusu bütün dünya vatandaşları için üzerinde titizlikle durulması ve hızla çözümler üretilmesi gereken bir konu, Bizim de en önemli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 13.6 milyon yolcunun ayak bastığı bir işletme olarak çevre konusunda üstümüze düşen görevleri konuyla yetkili mercilerle işbirliği içinde çalışarak yerine getirmek ve kendimizi bu konuda kusursuz kılmak için çok titiz hareket ediyoruz” dedi. ISG olarak çevre konusunda yürütülen çalışmaların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından da onaylanarak, ‘Yeşil Kuruluş’ unvanına layık görüldüklerini hatırlatan Gökhan Buğday şöyle devam etti: “Bu unvana layık olmak ve çevre konusunda yürüttüğümüz çalışmaların sürdürülebilir olmasını sağlamak başlıca görevimiz. Bizi bu unvana layık gören Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

ISG Kalite Güvence Müdürü Şebnem Esi: “Etkin çevre politikası oluşturduk ve hayata geçirdik”
ISG Kalite Güvence Müdürü Şebnem Esi, havalimanı olarak Yeşil Kuruluş unvanı alabilmek için etkin bir çevre politikası oluşturulduklarını, periyodik hedef değerlendirmeleri yaparak sistemin etkinliğini sorguladıklarını söyledi. Geri dönüştürülebilen atıkların ayrı olarak toplanması için terminal içerisinde atık toplama kutuları yerleştirildiğini aktaran Şebnem Esi, çevre risk değerlendirmeleri yaptıklarını, Çevre Acil Eylem Planı oluşturduklarını söyledi. ‘Çevre Bilinçlendirme Eğitimleri’ ile personel farkındalığının artırıldığını ifade eden Şebnem Esi, terminal kiracıları ve işletme adına çalışan taşeronların ‘Terminal Atık Yönetim Planı’na göre faaliyet göstermesinin sağlandığını aktardı. Şebnem Esi, tehlikeli atıklar için mevzuata uygun olarak geçici depolama alanları yarattıklarını söyledi. Bütün bu süreçlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış yetkili kuruluşlarla işbirliği içinde hareket ettiklerini ifade eden Şebnem Esi, iç çevre denetimleri ile sistemin sürdürülebilirliğini ve yasal mevzuata uyumu sağladıklarını da aktardı.

İSG Airport Hotel’e Mükemmellik Sertifikası

“2012 Tripadvisor Mükemmellik Sertifikası” ile ödüllendirdi.

Ziyaretçilerin seyahat deneyimlerini paylaştığı ve oyladığı, dünyanın en ünlü ve en çok kullanıcıya sahip seyahat portalı Tripadvisor, İSG Airport Hotel’i “2012 Tripadvisor Mükemmellik Sertifikası” ile ödüllendirdi. ‘Dünyanın en güvenilir seyahat önerileri’ sloganı ile ziyaretçilerinin mükemmel bir tatil geçirmeleri için önemli bir referans noktası olan Tripadvisor seyahat portalında; mükemmellik sertifikasına layık bulduğu otellerin; değer, odalar, temizlik, hizmet ve lokasyon olmak üzere beş alanda tam not alması gerekiyor.

Mükemmellik sertifikası yalnızca ziyaretçiler tarafından yüksek oylar almış kuruluşlara hak ettikleri prestije katkıda bulunmak için veriliyor. Toplam konaklama mekanlarının yüzde 10’unun gerekli şartları yerine getirebildiği “Tripadvisor Mükemmellik Sertifikası”na İSG Airport Hotel de müşterilerine sağladığı konfor ve özenli hizmet anlayışıyla layık görüldü.

İSG Airport Hotel
Kara ve hava tarafından ayrı girişleri bulunan 4 katlı, 128 odalı İSG Airport Hotel; yolcu terminalinin yanıbaşında, terminal gelen katından çıktıktan sonra 3 dakikalık yürüyüş mesafesinde hiçbir vasıtaya ihtiyaç duymadan ulaşılabilecek konumdadır. İSG Airport Hotel; havalimanı oteli konseptini butik bir tarzla harmanlamış ve havalimanı hissinden arındırılmış mimariye sahiptir. Ayrıntılı bilgi için; isgairporthotel.com adresini ziyaret edebilirsiniz.