Sabiha Gökçen’e Altın Sertifika

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde aldı.
Çevre dostu uygulamalar, iç mekan koşulları ve yüksek oranlarda enerji, su ve ham madde tasarrufu gibi kriterleri değerlendiren LEED Sertifikasyon Sistemi, İstanbul Saiha Gökçen Terminal Binası’nın toplu taşıma ulaşımını özendirerek karbon salınımının düşürülmesine destek vermesi, enerji verimliliğini artırması ve gün ışığından faydalanması gibi özelliklerine vurgu yaparak LEED Sertifikasının Gold kategorisinde verilmesine karar verdi. Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin Üst Yöneticisi (CEO) Ersel Göral, şunları kaydetti:
"Başvurduğumuz ilk yılda Gold kategorisinde alarak önemli bir başarıya imza attık. Bu sertifikaya sahip olarak, enerji verimliliğinde yüzde 30 artış, doğalgaz kullanımı ve karbon emisyon salımında ise yüzde 30 azalma gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Su tasarrufunda yüzde 25 bir hedefimiz var. Yeni terminal binamızı da yine bu hedeflere uygun bir şekilde inşa edeceğiz" dedi.