Çelebi Ailesi’nden Anlamlı Sergi

ÇELEBİ AİLESİ’NDEN ANLAMLI SERGİ...

Çelebililerin fotoğrafları ve çocuklarının resimleri Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sergileniyor

Türk sivil havacılığının köklü ve global markası Çelebi, küresel pazardaki başarılı faaliyetlerinin yanı sıra dev bir aile olarak imza attıkları sosyal etkinliklerle de öne çıkıyor. Çalışanlarm katıldığı geleneksel Çelebi Fotoğraf Yarışması ve Çelebi Çalışan Çocukları Resim Yarışması’mn finalist eserleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sergilenmeye başladı. Çelebili fotoğrafçılar ve minik ressamlar, 48 gün boyunca Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Terminali ’nde yolcuları, fotoğraf ve resimlerden oluşan bir renk şöleni ile uğurlayacaklar.
İki kıta beş ülke ve 36 havalimanında yürüttüğü başarılı faaliyetleriyle Türkiye’nin sivil havacılıktaki uluslararası markası Çelebi, 13 bine yaklaşan çalışanları ile dev bir aile olarak da bünyesinde önemli bir sinerjiyi barındırıyor. Büyük Çelebi ailesindeki bu önemli sinerjinin sosyal yönü ise; kimi zaman bir tiyatro ya da fotoğraf yarışması, kimi zaman da çalışan çocuklarına yönelik bir resim yarışması ile somutlaşıyor.
Başrolde çocukların olduğu ve minik fırça darbeleriyle adeta bir renk şölenine dönüşen "Çelebi Çalışan Çocukları Resim Yarışması" ve Çelebi personelinin deklanşöre basarken, yaratıcılıklarını da ortaya koyduğu "Çelebi Fotoğraf Yarışması" finalistleri, Çelebi’nin çalışma alanı olan havalimanındaki sergide buluştu.
Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Terminali Giden Yolcu katındaki serginin açılışı, Canan Çelebioğlu’nun yanı sıra Çelebi Havacılık Holding ve Çelebi Hava Servisi yönetiminin de katılımıyla 29 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleşti. 15 Kasım 2014 tarihine kadar ziyaret edilebilecek Çelebi ailesinin bu çok özel sergisi, havalimanını kullanan yolcuları, adeta bir renk şöleni ile seyahatlerine uğurlayacak.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki özel Çelebi sergisi; her ikisi de gelenekselleşen Çelebi Fotoğraf Yarışması’nın 2012 - 2013 yılı ve Çelebi Çalışan Çocukları Resim Yarışmasının 2012-2013 ile 2013-2014 yılı finalist eserlerinden oluşuyor.
Sergide yer alan 2013 yılı Çelebi Fotoğraf Yarışması ’nda birinciliği ÇHS Trabzon İstasyonu’ndan Burak Ballı, ikinciliği ÇHS Samsun İstasyonu’ndan Kerimcan Aslan ve üçüncülüğü ise CGH Delhi İstasyonu’ndan Rashmi Joshi almıştı. Joshi’nin Vinci Mansiyon’u da aldığı yarışmada, 2’inci Mansiyon’a ÇHS İT Departmanı’ndan Ahmet Yılmaz ve 3’üncü Mansiyon’a ise CGH Budapeşte İstasyonu’ndan Sarkad Csaba layık görülmüştü.
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İç Hatlar Terminali’ndeki sergide yer alan 2012-2013 yılı Çelebi Çalışan Çocukları Resim Yarışması, "Annemin/Babamın Çelebi’deki İşi" konu başlığı ile düzenlenmişti. Yarışmanın geçtiğimiz yıl birincisi Türkiye’den Çağrı Tatar, ikie.cisi ve üçüncüsü ise Macaristan - Budapeşte’den Laszlo Ordasi ile Fanni Racsitz olmuştu.
Sergide yer alan 2013-2014 yılı Çelebi Çalışan Çocukları Resim Yarışması da, "Unutamadığım Tatil" başlığını taşımıştı. Geleneksel yarışmanınbu yılkı birincisi ise Hindistan - Delhi’den Shally Solanki, ikincisi Macaristan - Budapeşte’den Jazmin.Greta Ligeti, üçüncüsü ise İstanbul’dan Çağla Ecrin Yalçın olmuştu.
Yarışmada ayrıca Bodrum’dan Baran Bilge, Dalaman’dan Merve Bağdu ve Budapeşte’den Nikolett Baunoh de Mansiyon almışlardı.