ISG Airport Hotel İstanbul Ayağınızı yerden kesiyor

ISG Airport Hotel istanbul Ayağınızı yerden kesiyor

ISG Airport Hotel İstanbul, Sabiha Gökçen Havalimanı içerisinde havalimanı oteli algısının çok ötesinde bir hizmet sunuyor. Günlük konaklamaların yanı sıra saatlik konaklamaların da yapılabildiği otelde, üst düzey konfordaki odalar her türlü ihtiyacı karşılayabilecek niteliklere sahip. ISG Airport Hotel İstanbul, gerek mimari tasarımı gerekse müşteri memnuniyeti açısından pek çok ödüle de sahip.

Sabiha Gökçen Havalimanı içinde yer alan ISG Airport Hotel İstanbul, konuklarına havalimanı otellerinden beklenenin çok ötesinde bir hizmet sunuyor. 2009 yılından bu yana hizmet veren otelden günlük konaklamaların yanı sıra saatlik olarak da yararlanabilen konuklar, üst düzey konfordaki odalannda her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Otelde 24 saat boyunca yiyecek-içecek ve oda servisi hizmeti de sunuluyor. Gerek mimari tasarımı gerekse müşteri memnuniyeti anlamında pek çok ödüle sahip olan ISG Airport Hotel İstanbul’un Genel Müdürü Erhan Çetin ile otelin konseptini ve havalimanı oteli olmanın ötesinde sundukları ayrıcalıklı hizmeti konuştuk.

Konseptiyle fark yaratıyor
ISG Airport Hotel İstanbul, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2009 yılının Ekim ayında açılmasından sonra, yaklaşık bir ay içinde hizmete girmiş. "Dünyadaki bütün havalimanı otelleri, transit uçuş yapan ve zamanı kıymetli olan yolcuların, işine devam edebilmesi, uçuşun neden olduğu rahatsızlıkları giderebilmesi gibi amaçlara yönelik olarak kullanılıyor" diyen Erhan Çetin, "Bizim otelimiz de bu amaçlarla kullanılıyor ancak henüz Sabiha Gökçen Havalimanı istediğimiz performansa ulaşmadı. Transit uçuşlar yeterli değil, yine de Türkiye’deki havalimanı otelleri içinde gerek aprora yakınlığımız gerekse konseptimizle fa* yaratıyoruz" diye konuşuyor.

ISG Airport Hotel istanbul’un iki ayrı girişi var; biri ana giriş, diğeri ise havalimanının içinde bulunan giriş... Freeshop alanının arkasında kalan bu bölüm, ana girişle hemen hemen aynı özelliklere sahip.
Havalimanının içinden otele girilebilmesinin avantajlarını Erhan Çetin şöyle anlatıyor: "Yurtdışına çıkış yapacak bir yolcunun son anda uçağında bir sorun çıkabiliyor ya da hava muhalefeti nedeniyle uçuşta rötar yaşanabiliyor. Bazen bu rötar çok uzun saatler alabiliyor. Böyle bir durumda yolcu ikinci bir pasaport işlemi yapmasına gerek kalmadan, Freeshop alanının arkasından otele giriş yaparak konaklayabiliyor, öte yandan, uzun saatler süren gecikmelerde havayolu şirketleri yolcularını otelimizde konaklatabiliyor." Otelin iki giriş bölümünde de uçuş bilgilerini gösteren bir ekran yer alıyor. Bu hem yolcu karşılayan kişiler için hem uçuş yapacak olanlar için büyük avantaj sağlıyor. Yolcu karşılayacak olan kişiler de otelden faydalanabiliyor.

Ses geçirmeyen odalar
128 odaya sahip olan otelde, odaların 12 tanesi süite olarak, iki tanesi ise engelliler için tasarlanmış. Her türlü ihtiyacı
karşılamaya yönelik olarak dekore edilen ve 23 metrekarenin üstünde büyüklüğe sahip olan odaların her birinde konforlu bir yatak, duş, minibar, saç kurutma makinesi, emanet kasası bulunuyor; bazı odalarda telsiz telefon ve espresso makinesi bile var. Günlük ve saatlik fiyat uygulamaları yapılan otelde, konuklar yalnızca duş almak ya da yemek yemek için bile otele giriş yapabiliyor.

Dünyada artık konseptin yataksız odalara doğru gittiğini belirten Erhan Çetin, 2013 yılında bu tip bir uygulamaya geçebileceklerini ve beş odayı yataksız olarak daha uygun fiyatlarla konuklarına sunabileceklerini söylüyor.

ISG Airport Hotel İstanbul’da bir ayrıntıya daha çok önem verilmiş; havalimanı otellerinin genel sorunu olan gürültüden, burada eser yok. Yani konuklar uçak sesi duymadan rahatça uyuyabiliyor. Kullanılan malzemelerin ses geçilmeyecek özellikte olmasına dikkat edilmiş.

Şirket toplantılarına ev sahipliği yapıyor
ISG Airport Hotel İstanbul yalnızca havalimanına hitap eden bir otel değil. Beş ayrı toplantı salonuyla şirket toplantılarına da zaman zaman ev sahipliği yapıyor. Erhan Çetin, "Sabiha Gökçen Havalimanı trafikten kaçan, uzun pasaport kuyruklarını, uzun güvenlik kuyruklarını sevmeyen insanlar tarafından tercih ediliyor. Dolayısıyla şirketler burada zaman kazanıyorlar, İstanbul’un genişlemesiyle beraber iş potansiyeli arttı ve toplantı talepleri yoğunlaşmaya başladı. Biz burada şirketlerin toplantı ihtiyaçlarına da cevap veriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından yöneticiler burada buluşup, 2-3 saatlik toplantılarını yapıp havalimanından çıkmadan geri dönebiliyorlar. Bu hem şirketler için büyük bir lüks, hem de misafir memnuniyeti açısından artıları var.

Günümüzde en büyük maliyet zaman" diye konuşuyor.
Otel içinde yer alan toplantı salonlarının en büyüğü 300 kişilik. Metrekare olarak küçük olanlarda ise 20-30 kişilik toplantılar yapılabiliyor. Tüm salonlarda teknik donanım en iyi şekilde sağlanmış. Öte yandan büyük toplantılar için, terminal içerisinde yer alan yaklaşık 3000 kişilik konferans salonundan da faydalanabiliniyor. Diğer havalimanı otellerinden çok farklı bir özelliğe daha sahip olan otelde düğün organizasyonları dahi gerçekleştirilebiliyor.

24 saat yiyecek-içecek hizmeti
ISG Airport Hotel İstanbul’un restoranı Blu Sky’da çok kapsamlı A La Carte bir mönü sunuluyor, işin başında terminal içinde yer alan 16 yeme-içme mekanının organizasyonunu da üstlenen Sous Chef Ercan Acar var, Otelde açık büfe kahvaltı servisi 05.00 itibariyle başlıyor, ancak uçuşu çok erken saatte olan yolcular için 04.00’da ikram servisi yapılıyor. Kahvaltıda konukların ekstra istekleri de karşılanıyor. Kahvaltı dışındaki öğünlerde yemek servisi, herhangi bir saat sınırlaması olmadan A La Carte olarak sunuluyor. Müşteriler diledikleri saatte yemek siparişi verebiliyorlar. 320 kişi kapasiteli restoranın hemen yanında bir de açık alan bulunuyor.
Söz konusu havalimanı oteli olunca gelen yolcu profili de değişken oluyor Bu nedenle restoranda sunulan mönü özenle hazırlanmış. Dünya mutfağından seçeneklerin yer aldığı mönü her profilden insanı memnun edebilecek lezzetlerle donanmış. Restoranın öne çıkan lezzetleri arasından Şef Ercan Acar’ın spesiyali olan Baklava Hamuruna Sarılı Levrek başı çekiyor. Başlangıçlar, ana yemekler, tatlılar ve içki seçeneklerinden oluşan mönüde çocuklar da unutulmamış; özel bir çocuk mönüsü de hazırlanmış.

Restoran gece saat 01:00 ile 05:00 arası kapalı ancak 24 saat oda servisi olduğu için yiyecek-içecek hizmeti hiçbir şekilde durmuyor, Uçuş aksaklıkları nedeniyle otele ani giriş yapan gruplar için mutfak ekibi ve otel personeli her daim hazırlıklı... Uçuşunda sorun çıkan yolcuların stresli bir şekilde otele giriş yaptıklarını söyleyen Erhan Çetin, verdikleri kaliteli hizmetle yolculan rahatlatmaya çalıştıklarının ve bu anlamda personel eğitimlerine de ayrı bir önem verdiklerinin altını çiziyor.

Kısa sürede check-in ve check-out hizmeti
Dünya otelcilik standardında check-in ve check-out işlemleri ortalama olarak 4-5 dakika sürüyor. Bu sürenin ISG Airport Hotel İstanbul’da çok daha kısa olduğunu belirten Erhan Çetin, şunlan anlatıyor: "Normal bir check-in işleminde eğer beş dakika içerisinde resepsiyonist müşteriye anahtarını teslim ediyorsa, biz bunu iyi bir standart olarak kabul ederiz. Ancak bizde durum çok farklı. Örneğin, gecenin ilerleyen saatlerinde, uçuşunda sorun çıkan 185 kişi otele aynı anda giriş yapabiliyor. 185 kişinin her birine beş dakika sürecek bir check-in işlemi yaparsanız, bu 750 dakika gibi bir zaman alır. Bunun bir de check-out aşaması var. Biz geliştirdiğimiz yöntemlerle 185 kişinin check-in işlemini 45 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirebiliyoruz."

ISG Airport Hotel İstanbul’da son teknoloji spor aletlerinin yer aldığı bir Fitness Center ve konukların rahatlamasına yardımcı olan sauna ve masaj odaları bulunuyor. Öte yandan, iş amaçlı seyahat eden yolcular için bir de Business Center var. Önümüzdeki süreçte oda sayısını 230’a çıkarmayı planladıklarını söyleyen Erhan Çetin, hizmet kalitesinden ödün vermeden, müşteri menuniyetini en üst düzeyde tutacak şekilde yola devam edeceklerinin altını çiziyor.

ISG Airport Hotel İstanbul’un endüstriyel mutfak projesi S2000 firması tarafından gerçekleştirilmiş, açık büfe üniteleri ise Galeri Kristal ‘e ait.
Restoranında çok kapsamlı A La Carte bir mönü sunuluyor. İşin başında terminal içinde yer alan 16 yeme-içme mekanının organizasyonunu da üstlenen Sous Chef Ercan Acar var.

Ne Nereden

• Endüstriyel mutfak projesi: S2000