Sabiha Gökçen’den Yeni Ayrıcalıklar

Shop@saw adı verilen e-ticaret projesiyle yolcular, ister havalimanına gelirken yolda, ister havalimanında terminal içindeki mağazalardan istedikleri ürünü önceden satın alabilecekler.
Yolcusuna zaman kazandıran havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen, 2021 yılında yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Malaysia Airports Holdings Berhad’ın (MAHB) yüzde 100 hissesine sahip olduğu, İstanbul’un gelişen şehir havalimanı İSG, 2014 yılından beri arka arkaya hayata geçirdiği dijital dönüşüm projeleri ile terminal içinde yolcularına zaman kazandırmak için adımlar atmıştı. ALIŞVERİŞ KEYFİ
2021 yılında da bu yönde adım atmak isteyen İSG, terminal içinde alışveriş yapmak isteyen misafirlerine uçuş öncesi zaman kazandırmak için shop@saw adı verilen yeni bir proje geliştirdi.
Buna göre Sabiha Gökçen Havalimam’ndan seyahat edecek olan misafirler, ister terminale gelmek için yolda olsunlar ya da isterlerse terminal içinde bulunsunlar, shop@saw vveb sitesi üzerinden istedikleri ürünün siparişini vererek, online alışverişin keyfini yaşayacaklar. Shop@saw web sitesi içerisinde gıdadan hediyelik eşyalara kadar onlarca ürüne ulaşmak mümkün. Misafirlerin yapması gereken tek şey, web sitesine giriş yaptıktan sonra seçtikleri ürünü alışveriş sepetine eklemek ve ardından da ödeme yaparak alışverişi tamamlamak. Misafirler aldıkları ürünleri ilgili markanın terminal içindeki mağaza noktalarından teslim alabilecekler.
MAĞAZALARA DESTEK
Öte yandan projenin lansmam sebebiyle vveb sitesinden 75 TL ve üzerinde alışveriş yapan herkes, havalimanı otoparkında ödeyecekleri ücret için yüzde 50 oranında bir indirim kazanma şansı yakalayacak. Ayrıca yine lansman çerçevesinde 75 TL ve üzeri alışveriş yapan herkes, kapalı otopark içerisinde bulunan araç yıkama alanında araçlarını 40 TL yerine 29 TL’ye temizletme şansı kazanacak. Diğer yandan havacılık sektörü toparlanmaya devam ederken yeni platformun havalimanındaki mağazaların müşterilere ulaşmasını fiziksel mekânlarının ötesine taşımaları için bir fırsat da verecek. Mağazalar yolculara kolay erişim olanağı sunarken, ürünlerini uçuştan önce satın alma konusunda verimliliği de arttırıyor. Havalimanı yöneticileri, "bu hizmet sayesinde COVID-19 pandemisinden etkilenen işletmelerin toparlanmasına destek oluyoruz." diyor.
Dato’Mohd Shukrle Mohd Salleh (Malaysla Airports Grup CEO’su)
Dünyanın en büyük beş havalimanı operatörü grubundan biri olarak elbette Sabiha Gökçen’in ve diğer tüm havalimanlonmızm geleceğe hazır olmasını istiyoruz- Sobıho Gökçen Hovaiimarti’nda sunacağımız e-ticoret platformu, grup olarak yolcu deneyimini iyileştirmek için teknolojiden ve dijital gelişmelerden yororlondığımız daha geniş ölçekli * Airports 4.0’ pfanımurın bir parçasım oluşturuyor. Tüketicilerin hata değiştiği bir dönemin içinden geçerken çevik ve güncel kaldığımızdan emin oimobyız. Bu nedenle shop&> saw e-ticaret platformumuzu devreye almak bizim için dijitalleşme yolculuğunda önemli bir adımı temsil ediyor.’