Sabiha Gökçen’den Roma Uçuşları Başlıyor

SABIHA GÖKÇEN’DEN ROMA UÇUŞLARI BAŞLIYOR

İtalyan özel havayolu BluePanorama’nın low-cost markası Blu-Express’in, Sabiha Gökçen’den Roma uçuşları bugün başlıyor. Blu-Express Havayolu’nun Sabiha Gökçen’den başlayacak Roma uçuşları için düzenlenen basın toplantısında konuşan ISG CEO’su Gökhan Buğday, Türkiye ve yurtdışı uçuş noktalarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Sabiha Gökçen - Havalimanı’nın İstanbul’u en uygun fiyatlarla Avrupa’ya bağladığını söyledi. Blue-Panorama’nın 11. yaş gününde İstanbul uçuşlarını başlattığını ifade eden Blu-Express Ticaret ve Pazarlama Direktörü George Michalopoulos "Anadolu Yakası’nda oturan 6 milyon insan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcu ve uçuş artışında yakaladığı ivme, kararımızı kolaylaştırdı" dedi. Yeni terminal ve ek ünitelerinin açılışı ile birlikte, Avrupa’nın en yeni havalimanı olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Avrupa rotasına her geçen gün yeni uçuşlar ekliyor. 9 Kasım’dan itibaren Türk Hava Yollan’nın Avrupa’da 7 ülkeye uçuşa başladığı Sabiha Gökçen Havalima’nda son olarak İtalyan Blue-Panaroma Havayolları’na ait Blu-Express Havayolları’nın Roma uçuşları başladı. Blu-Express Havayolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlattığı uçuşlar, Türkiye ile İtalya arasındaki ilk düşük fiyatlı seferler olma özelliği taşıyor. 2005 yılında, İtalyan Blue-Panorama’nın low-cost markası olarak hizmet vermeye başlayan ve Boeing 737-300 ve 400 uçakları ile ağırlıklı olarak Roma’dan İtalya’nın çevre ülke ve şehirlerine uçuşlar gerçekleştiren Blu-Express’in son destinasyonu Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden İstanbul oldu. Blu-Express Havayolu ile Sabiha Gökçen’den başlayacak Roma seferleri için Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ISG CEO’su Gökhan Buğday, İSG Ticari Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın ile Blu-Express Havayolu Ticaret ve Pazarlama Direktörü George Michalopoulos katıldı. İSG CEO’su Gökhan Buğday toplantıda yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Avrupa’ya geçmeden Avrupa’ya uçma imkanı yarattığını söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Türkiye’deki ve yurtdışındaki destinasyonlarına hızla yenilerini eklediğini belirten Buğday, "Amacımız, yurtdışına gitmek isteyenler için hem uçuş kalitesi hem de uygun fiyat açısından en iyisini sunmak. Blu-Express Havayolu ile başlayacak Roma uçuşlarını tüketicilere bir kampanyayla birlikte sunuyoruz. İstanbul Roma uçuşlarının başlaması sebebiyle bin adet koltuk tek yön vergiler dahil 49 Euro’dan satışa sunuldu" dedi. Blu-Express Havayolu Ticaret ve Pazarlama Direktörü George Michalopoulos toplantıda yaptığı konuşmada Sabiha Gökçen’in kendileri için çok önemli bir nokta olduğunu vurgulayarak, "Kararı vermeden önce Sabiha Gökçen’in uçuş sayısı ve yolcu sayısında yakaladığı artış oranlarını inceledik. Yönetim kurulumuz bu ivmeden çok etkilendi ve tercihimizi Sabiha Gökçen’den yana yaptık" şeklînde konuştu. Blu-Express Havayolu olarak 2008 yılında 6500 uçuş gerçekleştirerek 1.5 milyonun üzerinde yolcu taşıdıklarını belirten Michalopoulos, elde ettikleri gelirin ise 240 milyon Euro’yu bulduğunu söyledi. 2009 sonu itibariyle 2 milyon yolcu ve 280 milyon Euro gelir beklediklerini söyledi.