Sabiha Gökçen İstanbul’un en büyük havalimanı olacak

Sabîha Gökçen İstanbul’un en büyük havalimanı olacak.

Sabiha Gökçen’i işleten İSGH’nin CEO’su bu yılı 6.1 milyon yolcu ile kapatacaklarını belirterek "Atatürk Havaalanı doydu. Artık burası büyüyecek" dedi. İstanbul’un ikinci havaalanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSGH), işletmeye alındığı 2001 yılından bu yana yaptığı atılımlarla yeni yatırımları gündemine aldı. 2009 yılını 6.1 milyon yolcu ile kapatmayı planlayan İSGH, önümüzdeki yıl 9 milyon yolcu hedefliyor. SGH CEO’su Gökhan Buğday "Önümüzdeki yıl 10 milyon yolcuyu yakalama imkanımız var. Yüzde 40 dış hat, yüzde 60 iç hat yolcu geliyor meydanımıza. Biz bunu uzun vadede yüzde 60 dış hat haline getirmeyi planlıyoruz. Eskiden şirketlerin buraya gelmeleri için tevşvik veriyorduk. Şimdi artan potansiyelle şirketler geliyor. 61 dış hat noktasına çıktık" dedi.

KAPASİTE 25 MİLYONA ÇIKTI.

İSGH’nin İstanbul’un Anadolu yakasındaki 11.5 milyonluk bir nüfusa hitap ettiğini belirten Buğday "Bizim bütün hedefimiz Anadolu Yakası, 11.5 milyon nüfus var bu tarafta. Kocaeli, Düzce gibi illere hitap ediyoruz. Çünkü bu bölgeden Ankara’ya kadar hiç uluslararası havalimanı yok. Bu nedenle ana hedefimiz bu bölgedeki yolcular olacak" diye konuştu. İSGH’nin yolcu kapasitesinin 25 milyona çıktığını vurgulayan Buğday, Atatürk Havalimanı’nın kapasite olarak doyma noktasına geldiğini belirterek, bundan sonra büyüyecek olan havalimanının İSGH olacağım belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İSGH’ye özel önem verdiği ve havalimanının sorunlarını ‘çok iyi’ bildiğini belirten Buğday, halen ikinci pist için kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Buğday "Sayın Başbakan havalimanının eksiklikleri bildiği için bizim işimizi de kolaylaştırdı. Yani biz kendilerine sorunu anlatmak zorunda kalmadık. Kendisi bu projelerin yapılması gerektiği direktifi verdi. Yapılacak olan ikinci pistin, birincisinden bağımsız olmasını hedefledik. Çünkü aynı anda iniş ve kalkışların olması gerekiyor. İkinci pistin yapılması durumunda da saatlik inen-kalkan uçak sayısı 70 adede çıkacak. Bunları yaptığımızda da giriş-çıkış yapan yolcu sayısının 50 milyona çıkmasını hedefliyoruz" dedi.

128 yataklı A plus otel yaptık.

İSGH’nin artan potansiyeli nedeniyle 128 yataklı yeni bir otel kurduklarını söyleyen CEO Gökhan Buğday, oteldeki restoranın ise A plus seviyesinde olduğunu vurguladı. Havalimanı ile ilgili yeni yatırımları konusunda da bilgi veren Buğday şunları söyledi: "Havalimanının ısıtma ve soğutma gereksinimi kendimiz karşılamak için 5 milyon dolarlık yatırımla kojenerasyon sistemi kurulacak. Toplam bin 760 personelimiz var. Personel yemeklerini kendimiz yapıyoruz."İSGH’nin bölgeye önemli bir hareketlilik getirdiğini de belirten Buğday "Yeni yatırımlar, havalimanının yapılmasını bekliyormuş. İSGH’nin işletmeye açılmasının ardından bölgede 5 büyük otel projesi başladı. Toplam 5 bin yataklık proje yapılıyor. Sağlık merkezi kurulma çalışmaları yapılıyor" dedi.