İstanbul’un yükünü Sabiha Gökçen taşıdı

Sabiha Gökçen CEO’su Gökhan Buğday, arkadaşımız Cemil Yıldız’a havalimanının fiziki ve sosyal imkânlarıyla yıldızlaştığını anlattı.

UÇAKLAR BAYRAMDA BİLE ZAMANINDA KALKTI
İstanbul’un yükünü Sabiha Gökçen taşıdı.
Üçüncü havalimanı yapılıncaya kadar İstanbul’un yükünü sırtlayan Sabiha Gökçen, Atatürk Havalimanından 2,5 milyon yolcu kaptı. Havalimanı, uçak bakım merkezi HABOM ile şahlanacak

Faaliyete geçtiği ilk yıllarda şehir merkezine uzaklığı sebebiyle atıl kalan Sabiha Gökçen Havalimanı, yaptığı atılımlarla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gözdesi haline geldi.
Birçok dalda’ ‘Avrupa’nın En İyi Havalimanı’ seçilen Sabiha Gökçen, aynı zamanda Türkiye’nin ilk yeşil havaalanı sertifikasını aldı. Birçok Avrupa ve dünya şirketinin kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, gerçekleşen gelişmeleri ve hedeflerini gazetemize anlattı.
Sabiha Gökçen’in işletmesini 1 Mayıs 2008’de devraldıklarını, 2009’da 25 milyon yolcu kapasiteli terminali açtıklarını belirten Buğday, "2009’da 6 m ilon 600 bin, 2010 yılında 11 milyon 600 bin yolcu ağırladık. 2011’de dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olduk. 2012’nin ilk 7 ayında 8 milyon 500 yolcuya hizmet verdik. Bu yolcuların yüzde 28’i, yani yaklaşık 2.5 milyonu Avrupa yakasından geldi. Yıl sonu beklentimiz 16 milyon yolcunun üzerine çıkmak. 2013’te de yüzde 15 büyüme hedefliyoruz" dedi. Sabiha Gökçen’den yurt içi ve dışına yeni noktalara uçuşlar başlayacağını belirten Gökhan Buğday, "Terminalimiz çok geniş ve ferah. Yolcularımıza beklemeden rahat geçiş sağlıyoruz. 2 bin 127 uçağa hizmet verdiğimiz yoğun bayram trafinde bile zamanında kalkış oranımız yüzde 96 oldu" dedi, Altyapı yatırımlarının da devam ettiğini ifade eden Buğday, "İkinci pistin ihalesi yıl sonuna kadar tamamlanacak ve en geç iki yıl içinde hizmete açılacak, THY Teknik A.Ş ile Amerikan devi Goodrich’in limanımızda inşa ettiği Avrupa ve Ortadoğu’un en büyük uçak bakım merkezi HABOM, eylül ayı sonunda hizmete başlayacak. Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin uçaklarına burada bakım ve onarım yapılması, ülkemize döviz kazandıracak" diye konuştu.