THY, Anadolu’dan Avrupa’ya uçacak

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurtdışı uçuşlara başlayacak olan THY, Avrupa’da 6 farklı noktanın yanı sıra Moskova’ya da sefer düzenleyecek

25 milyon yolcu kapasiteli yeni terminalini 31 Ekim’de açacak olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda (İSG) Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli Avrupa uçuşları başlıyor. Londra, Köln, Stuttgart, Berlin, Amsterdam ve Hannover olmak üzere, kasımın ikinci haftasından itibaren Avrupa’ya uçuş düzenleyecek olan şirket, Moskova’yı da 10 Kasım’da uçuş listesine alacak.

İlk koltuklar 94 euro
İSG üst düzey yöneticisi Gökhan Buğday, THY’nin dış hat uçuşlarına başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, İSG’nin mevcut terminallerinin yanı sıra kargo, yer hizmetleri, otel, CIP-VIP gibi tesislerin de işletme hakkını 20 yıllığına 1 milyar 932 milyon euro’ya devraldıklarını hatırlattı. Buğday, 100 hava yolu şirketiyle işbirliği içinde olduklarını ve yeni terminalle birlikte bu sayının artacağını dile getirdi.
“Avrupa’ya geçmeden Avrupa’ya uçun” sloganıyla yola çıktıklarını ve yıl sonunda 1 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini anlatan THY Ticari Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, 2010 yılını 1.8 milyon kişiyle kapatacaklarını dile getirdi.
Yeni dış hatlarda ilk 30 koltuğun her şey dahil tek yön 94-104 euro’dan, Business Class tarafında gidiş-dönüş 499 euro’dan satışa sunulacağını belirten Sivrikaya şöyle konuştu:
“Sabiha Gökçen’den uygun fiyatlara dış hat uçuş yapabilme olanakları ile birlikte, Miles & Smiles üyelerine ücretsiz otopark hizmetleri ve Atatürk Havalimanı’yla karşılaştırıldığında daha düşük bağlantı süreleri gibi fırsatları sunacağız. Ayrıca Business Class servisi sunacak tek havayolu şirketi olarak da Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanan yolcularımıza hizmet vereceğiz.”

İç hat listesine Adana ekleniyor
THY’nin Moskova, Londra, Köln, Stuttgart ve Amsterdam uçuşları, her gün karşılıklı birer sefer olarak yapılacak. 10 Kasım’da başlayacak olan Berlin uçuşlarının haftada 4 gün, 9 Kasım tarihinde başlayacak olan Hannover uçuşlarının haftada 3 gün olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ankara, Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman’a tarifeli yurtiçi uçuşları gerçekleştiren THY, kasımda Adana’ya da Sabiha Gökçen’den uçacak. Adana uçuşları her gün günde 2 defa karşılıklı olarak düzenlenecek.