Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Bayram Yoğunluğu

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle, tatilini İstanbul dışında geçirecek yolcular sabah saatlerinden itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na akın ettiler.

Uluslararası Havalimanları Birliği’nin (ACI) yayımladığı son rapora göre, dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olan ve 2011 yılının ilk 7 ayını yüzde 26’lık bir artışla 7.9 milyon yolcu rakamıyla tamamlayan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda; Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirecek yolcular, tatil süresinin uzunluğu ile birlikte yaşanan talep sonucu havalimanındaki yoğunluğu daha da arttırdılar.

Terminalde yaşanan bayram yoğunluğu ile ilgili görüşlerini aktaran İSG CEO’su Gökhan Buğday, “Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 68 dış hat, 27 iç hat destinasyona, düzenli uçan 47 havayolu şirketi ile uçuş gerçekleştiriyoruz. Bayram tatili nedeniyle; havayolu şirketleri artan talebi karşılamak üzere, 170 tane ek sefer düzenliyor. Artan talebi karşılamak için yoğunluk olan günlerde gerekli önlemleri aldık. Bayram tatili boyunca yoğunluğun yaşanacağı terminalimizde, 7 gün 24 saat görev yapan personel sayımızı daha da arttırdık. Bu vesile ile herkesin mutlu sağlıklı ve güzel bir bayram tatili geçirmesini temenni eder, Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimizle kutlarız” dedi.

Dünyanın En Hızlı Büyüyen Havalimanı Sabiha Gökçen, Yolcu Sayısını Artırmaya Devam Ediyor

Uluslararası Havalimanları Birliği’nin (ACI) yayımladığı son rapora göre, dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; 2011 yılının ilk 7 ayını yüzde 26 artışla 7 milyon 889 bin 829 yolcu rakamı ile kapattı.

Geçtiğimiz yılı ödüllerle tamamlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yolcu sayısı artışında rekorlara devam ediyor. 2010 yılının ilk 7 ayında toplam 6 milyon 278 bin 923 olarak gerçekleşen yolcu sayısı, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 26’lık bir artışla 7 milyon 889 bin 829 oldu. Geçen yıl Ocak-Temmuz döneminde 4 milyon 281 bin 716 olan iç hat yolcu sayısı, 2011 yılının Ocak-Temmuz döneminde 5 milyon 323 bin 063 olarak gerçekleşti. Buna göre toplam iç hat yolcu artışı yüzde 24 oldu. Aynı şekilde söz konusu dönemde 1 milyon 997 bin 207 olan dış hat yolcu sayısı ise yüzde 29 artışla 2 milyon 566 bin 766 rakamına ulaştı.

İSG CEO’su Gökhan Buğday yılın ilk yedi ayına ilişkin yaptığı açıklamada, “2011 yılının ilk yedi ayını, geçtiğimiz yılın ilk yedi ayına göre yüzde 26’lık artış oranını sağlayarak 7.9 milyon yolcu rakamıyla tamamladık. ACI’ın yayımladığı Dünya Havalimanları Trafik Raporu 2010 verilerine göre, bu yılda yüzde 75’lik artış oranıyla dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olduk. Terminalimizde, yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesini en üst seviyede tutuyoruz. Hedefimiz; 2011 yılını 16 milyon yolcu rakamıyla tamamlayarak, iki yıl üst üste kazandığımız dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı ünvanını, önümüzdeki yıllarda da devam ettirmektir. “ dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı; Uluslararası Havalimanları Birliği’nin (ACI) yayımladığı 2010 raporuna göre, dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Geçen yıl, 157’ye yakın ülkede toplamda 1,300 havaalanının performansını analiz eden Dünya Havalimanları Trafik Raporu 2010 verilerine göre, Sabiha Gökçen’deki trafiğin geçen yıl yüzde 75 arttığı belirtildi. ACI raporuna göre; Sabiha Gökçen Havalimanı, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci havaalanı olan Brezilya’daki Campinas ve üçüncü olan Rio de Janerio havaalanlarını geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl, 11.6 milyon yolcunun kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 68 dış hat, 27 iç hat destinasyona, 47 havayolu şirketi ile uçuş gerçekleştiriliyor.

Bilgi Notu:
Limak Yatırım (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.